Home

TIP VAN DE MAAND


In de praktijk van de Studio voor Tuinconsult & Stadstuinherstel komen we veel bijzondere zaken tegen van theoretische, praktische, comerciele en helaas zelfs juridische aard. Veel fouten zijn te voorkomen of het werk kan met een simpele tip worden vereenvoudigd of vergemakkelijkt. Maandelijks volgt een algemene tip of een tip over een praktijkprobleem, dat zich recent voordeed.


september  
Gebruik scherp gereedschap in de tuin; een kleine slijpmachine behoort tot het standaard gereedschap ! (boeken over tuingereedschap)  
   
oktober  
Controleer boompalen en boomband van bomen die de afgelopen drie jaar zijn geplant. Aan afknellend boomband sterft 10% van de bomen! Vooral de snelgroeiende bomen gaan aan de aanvankelijk goede verzorging ten onder. (boeken over boomverzorging)  
   
november  
Haal kuipplanten op tijd binnen; vaak sterven ze niet door kou, maar door te natte voeten. (boeken over kuipplanten)  
     
december    
Een hobbykas onder een boom? Leg wat dikker glas op de bovenzijde! ( boeken over kassen )    
     
januari    
Zolang er ijs op het water ligt, is de vorst niet uit de grond en kunt u nog niet planten! (boeken over natuurverschijnselen)    
     
februari    
Sneeuwklokjes zijn nu, ook in volle bloei, te scheuren en te verplanten. Plant ze direct weer uit, zodat de wortels niet uitrogen. (boeken over bollen en knollen)    
     
maart    
Bij het uitplanten van vaste planten uit potjes dient u de wortels voor het in de grond zetten uit elkaar te trekken. Plant direct, zodat de wortels niet uitdrogen. ( boeken over vaste planten )    
     
WEGENS PERSOONLIJKE OMSTANDIGHEDEN TIJDELIJK GEEN TIPS    
     
september    
Koop deze maand de herfsttijloos; later in de herfst kunt u de voorjaarsbollen- en knollen kopen ( boeken over bollen en knollen )