Home

Boeken, Books


Auteur / author Klaas T. Noordhuis

 
De boeken liggen in iedere boekhandel; dus ook bij de "kleinste boekhandel" (Van der Laan & Postma) in Leens.
 

TUINIEREN HET HELE JAAR / THE COMPLETE BOOK OF GARDENING / EIN SCHÖNER GARTEN / L’ENCYCLO DU JARDIN  
Een volledig boek waar de beginner mee uit de voeten kan. 497 blz, uitgegeven in 1993 en nog steeds actueel. Geschiedenis van de tuinkunst, waarom de moeilijke namen, soorten tuinen, ontwerpen met voorbeelden, aanleg, onderhoud, plantensoorten met toepassingen, moestuin, rozensnoei, tuinornamenten en handige tuintips. Parktuin Oosterhouw diende als voorbeeld. De foto’s van K.T.Noordhuis zijn alle in de parktuin genomen. Enige jaren een top-honderd boek.
 
Prijs Euro 12.50
Price US$ 29.98
 

 

TUINPLANTENENCYCLOPEDIE / GARDEN PLANTS ENCYCLOPEDIA / 700 ARBRES ET PLANTES DE JARDIN  
Geschreven in 1994. Inmiddels is de 17e druk verschenen. Een puur Nederlands plantenboek, waarin het Nederlandse sortiment planten is verwerkt. Geen saaie encyclopedie: planten worden geprezen of gekraakt. Asterixen geven aan of een plant moeilijk of erg moeilijk verkrijgbaar is; uitroeptekens zijn geplaatst als de auteur een plant extra wil prijzen. Het 320 pagina’s tellende boek, waarin van ieder plantengeslacht een kleurenfoto is geplaatst werd in het begin wel eens genegeerd. Voor die prijs kon het niets zijn. Het aantal drukken geeft de waardering voldoende aan. Zelfs twee jaar stond dit boek in de top tien van Nederlands best verkochte boeken
 
Prijs Euro 9.95
Price US $ 19.95
 

 

TUINONTWERPEN / GARDENPLANNING / GARTENENTWÜRFE  
Uitgegeven in 1996. Dit boek werd o.m. vertaald in het Engels en Duits. Ontwerpstijlen en -principes worden in de eerste hoofdstukken behandeld. Daarna volgen diverse typen tuinen: stadstuinen, landelijke tuinen, villatuinen, boerderijtuinen, maar ook grafbeplantingen en daktuinen. De ontwerpen zijn alle van de Studio voor Tuinconsult & Stadstuinherstel. Vooral de nog jonge ontwerpen met nog niet volgroeide tuinen, in het 144 pagina’s tellende boek, geven u een indruk hoe uw tuin er na korte tijd kan uitzien. Alleen de planten die door de auteur zeer geliefd zijn of juist verafschuwd worden, vindt u in een van de hoofdstukken.
Foto’s in dit boek zijn veelal in Parktuin Oosterhouw gemaakt.
 
Prijs Euro 8.95
Price US$ 19.95

 

SNOEIEN / PRUNING  
Beginselen van het snoeien, snoeien per gewas. Boek begint onder het motto: "beter verkeerd snoeien dan niet snoeien". Niet alleen wat u moet doen bij het snoeien, maar ook wat u moet nalaten. Hoe moet een tak worden afgezaagd? Gereedschap wordt ook behandeld, zoals een snoeischaar voor linkshandigen. Ook veel adviezen als: LET OOK OP BOOMBAND BIJ PAS GEPLANTE BOMEN. Veel bomen sterven onnodig, omdat boomband niet op tijd werd verwijderd. BOMEN MOGEN NOOIT WORDEN GETOPT; WEL "OPGEKROOND".
 
Prijs Euro 8.95
Price US$ 19.95
 

 

BOLLEN EN KNOLLEN / BULBS AND TUBERS, THE COMPLETE GUIDE TO FLOWERS FROM BULBS  

Beschrijving van voorjaars-, zomer- en herfstbloeiende bol- en knolgewassen. Bollen op glazen, bollen voor kamer en kas en de belangrijke groep van stinzenplanten. Geschiedenis en toepassing. Helaas met veel fouten door uitgever. Slechte lithografie.

 
Prijs Euro 8.95
Price US$ 19.95